İzmirli bir ailenin çocuğu Gökçen Adar, babaannesi "masamda yemek olmasın bir tabak ot olsun yeter" dermiş.... Bizimkiler de böyle, mesela bu akşam annemlerde arapşaçı yemeği var.... o da ne der gibisiniz... yarın foto ve tarif sizlerle olacak, ama öncelikle ot sevenlere kitap önerilerim: Mutfakta Dört Mevsim Sonbahar, Kış ve aynı kitabın, İlkbahar Yaz versiyonu (Epsilon Yayınları).
"Mutfakta Dört Mevsim" kahkaha dolu sofralarda paylaşılan birbirinden lezzetli, renkli ve sıra dışı yemeklerin neşesi ile yok olup giden köklü bir yemek kültürünün hüznünü birarada barındırıyor. Çakıldak'tan Patlıcan Çığırtma'ya, Duvaklı Levrek'ten Kuzulu Rezene'ye, Ege kökenli bir sofra kültürünü yansıtan ilginç yemekler... Bildiğininz, bilmediğiniz ve 'bildiğinizi sandığınız' malzemelerin farklı yorumları ile yepyeni lezzetler... Hem kolay hem de sıradışı yemekler yaratmak isteyenler için sürpriz öneriler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder