11 Aralık 2007

Diş Buğdayı ....




Pars cığımızın dişleri çıktı... annesi ona dişbuğdayı yapmayı istiyor bu vesileyle ben de diş buğdayı tarifi veriim dedim lazım olabilir...




İNCİ GİBİ DİŞLER TANE TANE HEDİKLER.....
Bebeğin ilk dişini görene hediye verilirmiş ....biz de yapılan dişbuğdayın için bir çeyrek altın koymuştuk ve kimse çıkarsa kısmet diyerek :)) servis yapmıştık..

Malzemeler (8 kişilik)
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı kuru fasulye
1/2 su bardağı nohut
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz (irice)
1/2 su bardağı badem içi (bütün)
1 su bardağı sarı leblebi

Bir gece önceden buğday, fasulye ve nohutu ayrı ayrı kaplarda bol ılık suyla ıslatın. Ertesi gün, iyice yıkayıp süzdüğünüz buğday fasulye ve nohutu bir tencereye alın, üzerine en az 10 bardak su ekleyip orta ateşte ara ara karıştırarak buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (biz önce hepsini bir tencerede bir taşım kaynatıp, sonra düdüklüde yaptık, sanırım 35- 40 dakikada gayet iyi pişti, şekeri de sıcak iken karıştırdık). Ocaktan almadan 10 dk önce tozşeker ekleyip karıştırın. Ocaktan alın suyunu süzün ve iyice soğuyunca derin bir kasenin içine boşaltıp süsleyebilirsiniz, ya da küçük kaselere paylaştırıp servis edebilirsiniz.

Şimdiden size afiyet olsun....


Hiç yorum yok: