Pazartesi:
- Balık (Palamut)
- Salata
- Bezelyeli ve Mantarlı Pilav Güveçte
- Mantarları iyice temizledikten sonra, 100 gr tereyağ ile biraz kavurduk. Suyunu çekmesi için biraz kapağı açık bıraktık, 2 bardak pilavlık pirinç içine ekledik, suyumuzu da kattıktan sonra pişmeye bıraktık. Suyunu çekmeye yakın bezelyeli IGLO karışımdan bir paketi de attık (ama karıştırmayın) ve iyice suyunu çekmeke bıraktık. Demlenmesi için altını kıstığımız pilavı 15 dk. sona kapattık. Biraz ılınınca bir borcama aldık, üzerine bol taze kaşar peynir rendeleyip fırına verdik. Aynı şeyi tek kişilik güveç servislerde de yapabilirsiniz. Sunumu çok hoş oluyor.
- Zeytinyağlı Fasulye
- Pilav Güveç kalanın yanına
- Haşlanmış Tavuk Söğüş
- Ben büyük tavuk butlardan alıyorum ve onları 1 havuç 1 paptes ve yarım soğan ile az yağ atıp düdüklü tencerede kendi suyunu salacak şekilde pişiriyorum. Ilınınca tavukları biraz suyuna söğüş didikliyorum.
- Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
- Bir gün önce yaptığımız tavuk suyuna havucu ve patatesi ezip, b,raz kalan tavuk söğüşü katıp tel şehriyeli bir çorba yapıyoruz. Genellikle ben 5 barda su ile yaparım. Bunun 1 bardağı tavuk suyu olur. İyice kaynayan çorbamıza yumurta ve limon suyu ile yapacağınız terbiye çok yakışıyor.
- Sebzeli Bulgur
- Evde kalan sebzelerden kabak, havuç ve biberi biraz yağda soteliyoruz, biraz domates püresi katıyoruz. Üzerine bütün bir soğan ile bulgur pilavımızı ve suyunu da ekledikten ve baharatladıktan sonra pişmeye bırakıyoruz. Çocuklar için renkli bir pilav oluyor.
- Çorbamız halen var.
- Bulgur Pilavımız da geçerli.
- Köfte (Pratik bir Cuma seçeneği oluyor:))
Yaşasın Bayram... Ada'nın Annesinin Mutfağı kapalı.. Yaşasın Büyükler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder