15 Eylül 2009

Salçalar..Melemen


İşte bizim yaptığımız salçalar.. büyük bahçemizin domateslerinin yanı sıra pazardan aldığımız biraz geçmiş olgunca domatesleri biz soyup doğrayıp reçel tenceresinde biraz tuz atıp kaynatıyoruz. Sona sıca sıcak iken temizlediğimiz ve yeni kapaklar aldığımız (bu önemli eski kapaklar ile olmuyor) kavanozlara koyuyoruz biraz zeytinyağ damlatıp sıkıca kapatıyoruz ve ters çevirip 1 gün bekletiyoruz. Ertesi gün vakumlanmış oluyorlar ve saklama dolabımıza yerleştiriyoruz.
Bu sene Polonezköydeki bahçemizde bol bol biberimiz de olduğu için onları da ziyan etmedik ve domateslerden önce onları tenceremizde biraz zeytinyağ ile kavurup salçalarımızı biberli yaptık.
Bize 10-12 kavanoz (1lt) yetişecek gibi yaptığım hesaplara göre...sizler de evdeki yemek yapma ve kişi sayınıza göre bu kavanozları artırabilirsiniz...

Hiç yorum yok: