10 Eylül 2009

Evdekiler....

Bu haftanın menüsünde, bozulan daha doğrusu açık kalan buzluktan indirdiklerimizi kullanmak zorunda olduğumuz için çok fazla alternatifli yemekler zinciri oluştu...

Kıymalı Fasulye
Mısırlı, şehriyeli tavuk çorbası..
İzmir Köfte
Pilav
Revani Tatlısı

Kıymalı Fasulye tarife gerek var mı? Biz bayılıyoruz...Fasulyelerin kenarlarını kestikten sonra diagonal olarak büyük baklava dilimleri şeklinde kesiyoruz. Hem görsel olarak şık oluyor, hem de Ada için yemesi kolay ve pratik..
Pilav bizim için vazgeçilmez...
Mısırlı Çorbamız için önce 1 adet tavuk göğüs (veya 2 but) haşladık.. suyuna bir adet küçük konserve mısır ve 1 avuç arpa ya da tel şehirye attık, 3 bardak kadar ılık su ilave ettikten sonra biraz kaynarken bir kenarda ılınan tavuğu didikledik ve kaynamaya bıraktık. Kaynayan çorbaya yumurta ve limon suyu ile terbiye yaptık. Tuz ve kararbiber ve bizim için vazgeçilmez kimton baharatlarını herkes kendine göre kullanabilir..
İzmir Köftemiz için parmak şeklindeki köfteleri biraz zeytinyağ ile kızarttıktan sonra , salça veya taze domates (biz kendi domates ezmemizi yapıyoruz) biraz ılık su ile bir taşım kaynatıyoruz, köfteleri (geniş bir tencere tercihen) dizip, yuvarlak dilimlenmiş patatesleri ve birkaç biberi onların üstüne dizip altını orta kısıklıkta pişmeye bırakıyoruz...
Revani Tatlısı , hazır Kek un ile 3 yumurta, bir çaybardağı (Ajda) süt karıştırdıktan, ki Ada ile karıştırdık, biraz yağladığımız diktörgen bir borcama döktük, sonra fırında 160 derecede ağır ağır üzeri pembeleşinceye kadar pişti..sıcak sıcak aldığımızda diğer bir tarafta 6 bardak su ve 3 -4 su bardağı toz şeker ile yaptığımız sıcak şerbeti yedire yedire döktük...(çok şekerli olmuyor, dileğe göre 5 bardak bile toz şeker kullanabilirsiniz..tatlandırıcılardan uzak duralım...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: